Tàrrega, capital de l’ Urgell, gaudia històricament d’una maltejadora i fàbrica d’alcohols al centre de la ciutat. Això va portar a celebrar durant els anys 30 la Fira de l’Ordi i Maltejadors de Tàrrega, inaugurada, el primer any, pel president de la Generalitat de Catalunya Francesc Macià.
Per tant, amb la intenció de recuperar la cultura en vers aquest producte tant nostrat, i atrets per una ciutat viva cultural i socialment, l’any 2013 vam recuperar aquesta iniciativa amb més de 80 anys d’història, en una comarca que històricament ha estat i és gran productora de cereal.
Cerveseria Matoll juntament amb l’Associació Agrat (Associació de Joves de Tàrrega), amb més de 1.000 socis, la hem reconvertit en la Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega.
La Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega no sobrepassa la quinzena de brouaters catalans, que ens ofereixen un gran ventall de cerveses artesanes, entre les que intentem agrupar el màxim d’estils i varietats, per tal que la gent assistent pugui degustar les novetats, o varietats que els hi puguin semblar interessants. Les seves edicions és celebren el primer cap de setmana de juny. Les 4 primeres van ser a la plaça del Carme i després de la seva consolidació es va fer un canvi d’ubicació per poder millorar l’espai a Can Colapi (Espai Reguer). Juntament amb activitats paral·leles relacionades amb la cervesa artesana, com una Paella Popular elaborada amb cervesa, activitats infantils i familiars, concerts, un mercat de productes de proximitat, Food Trucks o parades de menjar, i alguna que altra sorpresa.
Cerveseria Matoll vol amb la Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega posar la cervesa artesana com a focus d’atenció amb la voluntat de donar-la a conèixer i que més i més gent la descobreixi. Un punt de trobada pels amants de la cervesa artesana i intentar amb la seva qualitat ser un referent en el sector.