Truca'ns ara: 619.437.207

Qui som

Nosaltres

Som el Josep Maria, el Quim i el Jordi, amants del territori i la qualitat que ens dona.

Ubicats a la Vall del riu Corb, a la població de Belianes, a l’ Urgell, hem adaptat la fàbrica, un antic emplaçament d’interès local -l’antiga torradora d’ametlles del poble- i l’hem equipat amb la maquinària necessària per elaborar 1000 litres per cuita. Utilitzem únicament malta d’ordi o blat, flor de llúpol, aigua del poble i llevats, els ingredients bàsics per elaborar cerveses artesanes.

Elaborem cerveses artesanes, de qualitat i genuïnes, incorporant productes de la zona com la flor de saüc. Ho fem de forma cooperativa i amb valors socials, tan cap al territori com per les maneres de gestionar el projecte. Col·laborem donant feina a persones amb discapacitat, integrant-les dins del procés d’elaboració.


Nosaltres som Matoll

La fàbrica

Al nord-oest del poble de Belianes, al carrer La Closa nº 25, la Cerveseria Matoll ocupa una part de la finca de cal Mariano. A la part baixa de la finca és on es trobava un molí d’oli de pedra que des dels anys vint i fins als anys quaranta va estar en ple funcionament.

La cerveseria està, concretament, on als anys seixanta hi havia una torradora i classificadora d’ametlles. Aquesta petita indústria va durar fins a principis dels anys vuitanta, on hi treballaven unes cinc persones en el procés de torrat i classificació de les ametlles.

Després de passar vint anys fent de magatzem i sala de treball de l’arquitecte D. Gelabert i Fontova, la Cerveseria Matoll, l’any 2013, començà la seva aventura al món de la cervesa artesana, transformant l’antiga torradora en una microcerveseria.

Amb unes vistes privilegiades de l’Urgell, amb els prepirineus de fons, impassibles, el fan un lloc idíl·lic per l’elaboració de cervesa artesana.


Antiga Fàbrica Matoll

La zona

La Cerveseria Matoll està situada al municipi de Belianes, a l’extrem sud de la comarca de l’Urgell, a l’esquerra del riu Corb. A 373 metres d’altitud s’aixeca un petit poble d’uns 580 habitants, on la seva principal activitat és l’agricultura, majoritàriament cereal, amb presència l’ametller i l’oliver, i en menor quantitat la vinya. També la ramaderia, el petit comerç i les bòbiles (ja en decadència), conformen l’economia local.

Belianes, juntament amb una vintena més de pobles, comparteixen una identitat pròpia marcada per les corbes d’aquest afluent del Segre i formen La Vall del Corb.

Mapa Vall del Corb

  • SEGUEIX-NOS

  • COMPARTEIX

  • ON SOM