Nosaltres
Ubicats a la Vall del riu Corb, a la població de Belianes, a l’ Urgell, hem adaptat la fàbrica, un antic emplaçament d’interès local -l’antiga torradora d’ametlles del poble- i l’hem equipat amb la maquinària necessària per elaborar 1000 litres per cuita. Utilitzem únicament malta d’ordi o blat, flor de llúpol, aigua del poble i llevats, els ingredients bàsics per elaborar cerveses artesanes.
Elaborem cerveses artesanes, de qualitat i genuïnes, incorporant productes de la zona com la flor de saüc. Ho fem de forma cooperativa i amb valors socials, tan cap al territori com per les maneres de gestionar el projecte. Col·laborem donant feina a persones amb discapacitat, integrant-les dins del procés d’elaboració.
La fàbrica
La cerveseria està, concretament, on als anys seixanta hi havia una torradora i classificadora d’ametlles. Aquesta petita indústria va durar fins a principis dels anys vuitanta, on hi treballaven unes cinc persones en el procés de torrat i classificació de les ametlles.
Després de passar vint anys fent de magatzem i sala de treball de l’arquitecte D. Gelabert i Fontova, la Cerveseria Matoll, l’any 2013, començà la seva aventura al món de la cervesa artesana, transformant l’antiga torradora en una microcerveseria.
Amb unes vistes privilegiades de l’Urgell, amb els prepirineus de fons, impassibles, el fan un lloc idíl·lic per l’elaboració de cervesa artesana.
La zona
Belianes, juntament amb una vintena més de pobles, comparteixen una identitat pròpia marcada per les corbes d’aquest afluent del Segre i formen La Vall del Corb.