Truca'ns ara: 619.437.207

Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida sorgeix arrel de la inquietud i ganes de difondre aquesta beguda per part de les diverses microcerveseries de les Terres de Ponent que en els darrers anys han aparegut, totes elles amb caràcter i personalitat pròpia.


Logo Ruta Cervesa Artesana

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida en el seu inici (2015)  la conformaven quatre microcerveseries: Casa Dalmases, Cerveses Ponent, La Vella Caravana i la nostra, Cerveseria Matoll. Aquest any 2016 ja en som 7! S’han incorporat la CTretze Pirineus, Lo Perot i Lo Vilot ampliant així, aquesta oferta turística-gastronòmica i poder donar a conèixer la cervesa artesana produïda a  les Terres de Lleida. Us podeu descarregar el díptic de la Ruta per a més informació.

Amb aquesta ruta volem obrir les portes d’aquestes petites fàbriques de cervesa a tothom que estigui interessat en aquest món tan apassionant de la cervesa artesana. Us animem que descobriu què i qui hi ha darrera d’aquesta beguda què tants cops hem gaudit.

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida us ofereix una visita guiada a l’obrador i tast gratuïts els caps de setmana (amb visita concertada). A més a més, completant la visita a tots els obradors obtindreu un obsequi de la ruta.

ruta passaport

 

A més des de la cerveseria us proposem diferents opcions perquè pogueu triar la que més us agradi.

Podeu fer només la visita, fer el típic Beermut amb productes de la zona i oferim uns maridatges temàtics per temporada. També podeu coincidir amb concerts, dj’s, exposicions o tastos guiats.

Tot aixó son propostes perquè la vostra visita sigui més enriquidora i la degustació de les nostres cerveses artesanes siguin diferents.

Descobreix la zona i el sabor de la nostra terra

La nostra cerveseria, Cerveseria Matoll, està ubicada al terme municipal de Belianes, a l’Urgell. A més a més de descobrir la nostra cervesa artesana podreu gaudir d’un paisatge planer, tranquil i humil. És un poble petit però ric en cultura, l’Ajuntament, l’Ecomuseu de la Vida Rural, l’Antic molí Maurici Massot, la Biblioteca Tirant Lo Blanc i la Fonoteca obres de l’arquitecte Daniel Gelabert i Fontova, l’ Església Parroquial, Cal Roc la façana de la qual està reproduïda al “Poble Espanyol” de Barcelona o les diferents places conformen un entorn a descobrir.

Antic Molí Oli Maurici Massot

Antic molí d’oli Maurici Massot
Façana Cal Roc Belianes

Façana Cal Roc de Belianes

També podreu visitar el nou molí d’oli Camins de Verdor, amb un oli ecològic magnífic i allotjar-vos o degustar la cuina de proximitat de Cal Menut.

I si ja voleu sortir del poble teniu la oportunitat, a pocs quilometres, de visitar per exemple el Monestir de Vallbona de les Monges, l’Estany d’Ivars i Vilasana amb entrades per les dues localitats, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (ECCU) a Mollerussa, el Poblat Ibèric dels Vilars d’Arbeca o els diferents cellers de vi de la Vall del Corb , formatgeries, xocolateries, vinagreries…

Des de la cerveseria us podem recomanar restaurants o bars on poder degustar un bona gastronomia local juntament amb cerveses artesanes.

Ruta Belianes-Maldà-Sant MartíPels amants de la BTT o els agradar fer rutes a peu, tenim una ruta marcada molt assequible La Baronia de Maldà-PR-C57 amb una distància de 15,250 km i un desnivell de + 190. Més o menys el temps del recorregut a peu és de 3 h 50 minuts.

Un recorregut circular i planer, que enllaça els nuclis de Sant Martí, Maldà i Belianes. Àmplies visions de la plana d’Urgell per pistes en bon estat i la companyia inseparable dels ametllers i oliveres.

Belianes està ben comunicada per una xarxa de carreteres que enllacen amb les principals poblacions. Amb Bellpuig per la carretera LP-2015. Amb Arbeca i les Borges Blanques per la carretera L-201. Amb Maldà i Vallbona de les Monges per la L-220 i amb l’Espluga Calba per la carretera LV-2014.

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida és un projecte recolzat i impulsat per GUSTUM. Productes de la Terra que gràcies al seu suport aquesta ruta avui és una realitat.

  • SEGUEIX-NOS

  • COMPARTEIX

  • ON SOM