Tàrrega celebrarà el dissabte 1 de juny la 7a edició de la Fira de la Cervesa Artesana, convertida en un referent a Catalunya dins aquest àmbit gastronòmic. L’Associació Agrat, Cerveseria Matoll i la Regidoria de Promoció Econòmica uneixen recursos en l’organització de l’esdeveniment, que també compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. El Camp dels Escolapis (o Can Colapi) repetirà com a recinte firal de 12 del migdia a 3 de la matinada. S’hi donaran cita 14 elaboradors d’arreu del territori català. Per primera vegada s’aplegaran en un certamen el 100% dels elaboradors de cervesa artesana de Lleida amb fàbrica i marca pròpia, un fet inèdit fins ara i que tindrà lloc a Tàrrega.  Aquestes 14 microcerveseries mostraran més de 75 varietats de cerveses realitzades de forma artesanal. La convocatòria reforça enguany l’oferta gastronòmica amb 9 food-trucks, que oferiran una variada oferta per dinar i sopar a tots els assistents.

QUE HI TROBARÀS A MÉS A MÉS DE CERVESA?

El públic també hi trobarà singulars productes com melmelades i gelats elaborats amb cervesa. No faltarà la tradicional paella feta amb cervesa artesana al preu de 3,5 euros i amb obsequi de regal per a les primeres persones que reservin a: agrat@agrat.cat o omplint el formulari següent: http://bit.ly/ReservaPaellaFiraBirra2019

El certamen també inclou la segona CDR (Cata Debirres Reivindicativa) guiada aquest any per la Judit Càrtex, mestra cervesera i vicepresidenta del GECAN (Gremi de Cervesers Artesans de Catalunya), centrada en el feminisme i que oferirà cerveses fetes per dones.

Un altre dels plats forts de la 7a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega serà l’atractiva programació de concerts gratuïts amb grups musicals i DJ’s que amenitzaran les 15 hores de certamen. El cap de cartell seran els Lasta Sanco, banda cerverina que presenta el seu primer disc, exponent de mestissatge sonor amb base electrònica. També hi haurà animació infantil; venda de productes artesans; i el tradicional ‘Escalabirres’ de l’Agrupació Excursionista de Tàrrega que aquest any, a més, incorporarà la versió infantil per als mes petits!

A més, també es comptarà amb un Punt Lila contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques.

Aquest any també som una de les propostes que ofereix Benvinguts a Pàges. La comarca de l’Urgell participarà el cap de setmana de l’1 i 2 de juny a la quarta edició de la iniciativa ‘Benvinguts a Pagès’ que pretén donar a conèixer les explotacions agràries i ramaderes així com els productes alimentaris de proximitat que s’elaboren a tot Catalunya.

EN QUE CONSISTEIX LA CDR?

La CDR (Cata Debirres Reivindicativa) serà una cata de cerveses molt vinculada amb el feminisme, la presentarà Judit Càrtex, mestra cervesera i vicepresidenta del GECAN (Gremi de Cervesers Artesans de Catalunya). El tast comptarà amb sis cerveses artesanes fetes a microcerveseries on intervenen dones, com per exemple La Repera de la cerveseria Lo Vilot o la Deep Inside de cerveses La Pirata. L’activitat començarà a les 18.00h. Places limitades, inscripcions a agrat@agrat.cat o omplint el següent formulari: https://forms.gle/CLXjoTcT6bAZJmd8A

QUINS SÓN ELS CERVESERS PARTICIPANTS?

Els 14 cervesers participants són: Matoll  (Belianes), Lo Vilot (Almacelles), Lo Perot (Penelles), La Vella Caravana (Menàrguens), C-13 (La Pobla de Segur), Cerveses Ponent (Seró), Casa Dalmases (Cervera), Refu (Vielha) i Cervesa BCD (Vallfogona de Balaguer). La fira també comptarà per primera vegada amb la presència d’un productor francès (Brasserie du Midi, de la ciutat de Lió) a més d’uns altres quatre elaboradors del territori català: Segarreta (Santa Coloma de Queralt), Les Clandestines (Montferri), Lo Gambusí (Tortosa) i Quer (Berga).  Dels tiradors només rajaran cerveses de comercialització limitada. A més, hi haurà dues varietats elaborades sense gluten, aptes per a celíacs.

Us deixem el cartell de la programació d’aquest any, esperem que la disfruteu! Salut i birra!!