Tàrrega celebrarà el dissabte 2 de juny la 6a edició de la Fira de la Cervesa Artesana, convertida en un referent a Catalunya dins aquest àmbit gastronòmic. L’Associació Agrat, Cerveseria Matoll i la Regidoria de Promoció Econòmica uneixen recursos en l’organització de l’esdeveniment, que també compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. El Camp dels Escolapis (o Can Colapi) repetirà com a recinte firal de 12 del migdia a 3 de la matinada. S’hi donaran cita 14 elaboradors d’arreu del territori català acostant més d’una setantena de varietats de cerveses realitzades de forma artesanal. La convocatòria reforça enguany l’oferta gastronòmica amb l’augment de food-trucks, que oferiran una variada oferta per dinar i sopar a tots els assistents.

QUE HI TROBARÀS A MÉS A MÉS DE CERVESA?

El públic també hi trobarà singulars productes com melmelades i gelats elaborats amb cervesa. No faltarà la tradicional paella feta amb cervesa artesana al preu de 3,5 euros i amb obsequi de regal per a les primeres persones que reservin a: agrat@agrat.cat. El certamen també inclou com a novetat una CDR (Cata Debirres Reivindicativa) guiada pels responsables del Bar Catalluna de Gràcia, amenitzada per grups musicals i que tindrà un marcat sentit polític relacionat amb l’actual situació que viu el país.

Un altre dels plats forts de la 6a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega serà l’atractiva programació de concerts gratuïts amb grups musicals i DJ’s que amenitzaran les 15 hores de certamen. El cap de cartell seran els Bananna Beach, grup figuerenc de rumba tropical catalana. També hi haurà animació infantil; venda de productes artesans; i el tradicional ‘Escalabirres’ conjuntament amb l’Agrupació Excursionista de Tàrrega.

EN QUE CONSISTEIX LA CDR?

La CDR (Cata Debirres Reivindicativa) serà una cata de cerveses molt vinculada amb l’actual situació política delCervesa Matoll Fart de Cops país, la presentarà Quim Bustos, propietari del reconegut bar Catalluna del barri de Gràcia de Barcelona. El tast comptarà amb sis cerveses artesanes del panorama català que tenen un clar missatge reivindicatiu com són la Fart the Cops, en contra de la violencia policial; la Kusfollin 155, en protesta per l’aplicació de l’article 155 a Catalunya; o la cervesa única 1 d’Octubre, la qual es presentarà en aquesta fira amb una producció especial de 20 litres per l’ocasió. L’activitat començarà a les 18.30h i estarà amenitzada amb la música de Teresa Sala. Places limitades, inscripcions a agrat@agrat.cat

QUINS SÓN ELS CERVESERS PARTICIPANTS?

Els 14 cervesers participants són: C13 (Pobla de Segur), Lo Perot (Penelles), Casa Dalmases (Cervera), Cerveses de Ponent (Seró), La Segarreta (Santa Coloma de Queralt), Les Clandestines (Montferri), Quer (Berga), Vàndals Cervesers (Pont de Suert), La Calavera (Sant Joan de les Abadesses), Gar&Gar (Donosti), Cervesa Lo Gambusí (Tortosa), Non Stop (Amposta/Valladolid), La Vella Caravana (Menàrguens) i Matoll (Belianes). Dels tiradors només rajaran cerveses de comercialització limitada. A més, hi haurà dues varietats elaborades sense gluten, aptes per a celíacs.

Aquí us deixem la programació i el video promocional!