Truca'ns ara: 619.437.207

Pa de Cervesa Artesana Matoll

Jesús Querol del Forn RonyóJesús Querol i Marga Cano, propietaris del forn Pa Ronyó de Torregrossa, desprès d’apostar per les nostres cerveses artesanes van anar un pas més enllà i han incorporat el pa de cervesa a la seva llarga oferta qualitativa de productes artesans. Desprès de varies proves vam poder presentar simultàniament, ells al forn i nosaltres a la 2a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega, el pa de cervesa Matoll.

Cada cervesa està realitzada a partir de la mescla d’aigua, malta d’ordi, malta de blat, llúpols i llevat. De la barreja obtinguda se’n separa dues parts ben diferents: la cervesa i els sediments. Normalment aquests últims es llencen i l’únic que es posa a la venta a posteriori n’és la cervesa. El forn Pa Ronyó, però, n’ha volgut aprofitar els sediments i, barrejant-los amb farina ecològica, cervesa Matoll Torrada i sal, ha aconseguit la massa del pa de cervesa. Una vegada feta la massa, el Jesús i la Marga, la deixen fermentar i després d’hores en repòs, es cou en un forn de llenya directe. Aquest nou tipus de pa, té una crosta molt més cruixent i gruixuda, cosa que en facilita la seva conservació, i un gust més suau que el de la resta de pans.

A diferència d’altres pans de cervesa fets en altres llocs o anteriorment, el nou pa pel qual aposten fermenta gràcies als sediments extrets de la mescla de la cervesa. Aquests contenen llevat i per aquest motiu no és necessari incorporar-ne més en el moment de fer el pa de cervesa.

Pa de cervesa Matoll
El pa de cervesa és totalment combinable amb productes com ara formatges artesans, mousse de carxofa o botifarra blanca. Sens dubte el millor maridatge en seria amb cervesa Matoll ben fresca.

Pa Ronyó amplia així, el seu llistat de pans, aposta per productes artesans i ecològics, fomenta productes de la demarcació de Lleida i aquesta vegada ho fa amb la incorporació del pa de cervesa, de la nostra cervesa Matoll Torrada. Això si és un pa de temporada que normalment el trobareu a partir de Setmana Santa, els dissabtes.

  • SEGUEIX-NOS

  • COMPARTEIX

  • ON SOM